Blogs

Een dag in het spoor van Louis Ide.

Nieuw-Vlaams Magazine is het ledenmagazine van de N-VA. De rubriek “Op stap met” volgt een bekende N-VA’er gedurende een doordeweekse werkdag. Het geeft een mooi inzicht in het dagelijkse leven van politici.

 

In de februari editie van 2016 volgen we een dag in het spoor van Louis Ide.
 
U kan het artikel lezen in bijlage.
 

Taalgrens blijft nog steeds zorggrens

Op Twitter probeerde de studiedienst van sp.a om volksvertegenwoordiger Yoleen Van Camp en ikzelf tegen elkaar uit te spelen. Ze wilden dit doen door een klassieke truc toe te passen, namelijk het gebruiken van fragmentaire informatie.

Louis Ide in het grote gezondheidsdebat van Knack.

Deze week kan u in Knack het grote gezondheidsdebat lezen. Louis Ide gaat er in discussie met minister van volksgezondheid Maggie De Block en algemeen secretaris van de Socialistische Mutualiteiten Paul Callewaert.

Wat zijn de uitdagingen voor de gezondheidszorg? Wat is de rol van de huisarts en van de ziekenhuizen? Moeten de mutualiteiten zich reorganiseren? Moet alternatieve geneeskunde terugbetaald worden?

B-FAST van kwaad naar erger.

In een opiniestuk op knack.be stel ik me de vraag of B-FAST wel zin heeft zoals het nu functioneert. Ik stel de vraag naar de toegevoegde waarde en stel me vragen bij de vele mislukte missies van B-FAST. Of is het vloeken in de kerk als je goedbedoelde initiatieven durft te evalueren? 

Joël's eigenste zelf.

Joël De Ceulaer is opnieuw zijn eigenste zelf als hij vandaag in Knack Bart De Wever, Hendrik Vuye, Piet De Zaeger, Peter De Roover , Annick De Ridder en mezelf verwijt een karaktermoord te plegen op Abderrahim Lahlali. Lahlali is de advocaat die het voortouw neemt in de klacht tegen Bart De Wever omwille van zijn vermeende racistische uitspraak in Terzake. Hij is eveneens advocaat in de zaak van lagere school de Blokkendoos. Hij verdedigt er de ouders die beweren dat hun kinderen er werden aangerand door de juf.

"Opdracht volbracht"

Dankzij een inspanning van 230 miljoen euro tijdens de begrotingscontrole werd het regeerakkoord gerespecteerd. Het streefdoel blijft nog steeds een begrotingsevenwicht in 2018. De regering doet op die manier nog beter dan de Hoge Raad van Financiën had aanbevolen en behoort zo tot de beste leerlingen van de Europese klas.

"Goesting"

De nieuwe ploeg is samengesteld. Samen met Lies, Bart, Sander en Peter gaan we ongetwijfeld boeiende en uitdagende jaren tegemoet.

Louis Ide is kandidaat algemeen secretaris N-VA

Ik ben met volle ‘goesting’ –als we dat woord nog mogen gebruiken- kandidaat algemeen secretaris voor N-VA en als ik het vertrouwen krijg van de leden van de partijraad, leg ik mijn mandaat neer in het Europees Parlement. Het is me dus meer dan menens. De nieuwe succesvolle context waarin wij, als N-VA’ers, dé volkspartij van Vlaanderen geworden zijn (met 9 excellenties en 90 parlementsleden), heeft me geprikkeld om die stap te zetten. Ik geloof namelijk dat ik mijn partij en onze kiezers meer diensten kan bewijzen als algemeen secretaris.

Sterk engagement voor volksgezondheid en voedselveiligheid nodig!

Het zijn cruciale dagen in het Europees Parlement. Sinds begin deze week vinden de hoorzittingen plaats van de verschillende kandidaat-Commissarissen in het Juncker-team. Daarmee krijgen Parlementsleden de kans om alle 27 kandidaten te testen op hun kennis, vaardigheden en onafhankelijkheid. Een super-examen zeg maar, waarbij de kandidaten de Parlementsleden moeten overtuigen dat zij de juiste man/vrouw op de juiste plaats zijn.

De noodzaak van "een voorschrift voor onze zieke gezondheidszorg"

Na "Lof der gezondheid. Diagnose van het terminaal Belgische gezondheidsbeleid”, mijn eerste boek, toonde ik aan dat de taalgrens een echte zorggrens is. Dit is ondertussen gemeengoed. Zelfs de grootste critici geven toe dat er twee zorgculturen in België bestaan (ondanks één uniform federaal beleid)! In 2012 schreef ik een tweede boek. In de onderhandelingen van 2010 werden we onder andere geconfronteerd met een cijferslag.

Inhoud syndiceren