Blog van Thomas

Een dag in het spoor van Louis Ide.

Nieuw-Vlaams Magazine is het ledenmagazine van de N-VA. De rubriek “Op stap met” volgt een bekende N-VA’er gedurende een doordeweekse werkdag. Het geeft een mooi inzicht in het dagelijkse leven van politici.

 

In de februari editie van 2016 volgen we een dag in het spoor van Louis Ide.
 
U kan het artikel lezen in bijlage.
 

Taalgrens blijft nog steeds zorggrens

Op Twitter probeerde de studiedienst van sp.a om volksvertegenwoordiger Yoleen Van Camp en ikzelf tegen elkaar uit te spelen. Ze wilden dit doen door een klassieke truc toe te passen, namelijk het gebruiken van fragmentaire informatie.

Louis Ide in het grote gezondheidsdebat van Knack.

Deze week kan u in Knack het grote gezondheidsdebat lezen. Louis Ide gaat er in discussie met minister van volksgezondheid Maggie De Block en algemeen secretaris van de Socialistische Mutualiteiten Paul Callewaert.

Wat zijn de uitdagingen voor de gezondheidszorg? Wat is de rol van de huisarts en van de ziekenhuizen? Moeten de mutualiteiten zich reorganiseren? Moet alternatieve geneeskunde terugbetaald worden?

B-FAST van kwaad naar erger.

In een opiniestuk op knack.be stel ik me de vraag of B-FAST wel zin heeft zoals het nu functioneert. Ik stel de vraag naar de toegevoegde waarde en stel me vragen bij de vele mislukte missies van B-FAST. Of is het vloeken in de kerk als je goedbedoelde initiatieven durft te evalueren? 

Joël's eigenste zelf.

Joël De Ceulaer is opnieuw zijn eigenste zelf als hij vandaag in Knack Bart De Wever, Hendrik Vuye, Piet De Zaeger, Peter De Roover , Annick De Ridder en mezelf verwijt een karaktermoord te plegen op Abderrahim Lahlali. Lahlali is de advocaat die het voortouw neemt in de klacht tegen Bart De Wever omwille van zijn vermeende racistische uitspraak in Terzake. Hij is eveneens advocaat in de zaak van lagere school de Blokkendoos. Hij verdedigt er de ouders die beweren dat hun kinderen er werden aangerand door de juf.

"Opdracht volbracht"

Dankzij een inspanning van 230 miljoen euro tijdens de begrotingscontrole werd het regeerakkoord gerespecteerd. Het streefdoel blijft nog steeds een begrotingsevenwicht in 2018. De regering doet op die manier nog beter dan de Hoge Raad van Financiën had aanbevolen en behoort zo tot de beste leerlingen van de Europese klas.

"Goesting"

De nieuwe ploeg is samengesteld. Samen met Lies, Bart, Sander en Peter gaan we ongetwijfeld boeiende en uitdagende jaren tegemoet.
Inhoud syndiceren