ebbenhouten spoor

Uitreiking Ebbenhouten Spoor 2017

De Ebbenhouten Spoor gaat dit jaar naar de opiniemaakster en MR-politica Assita Kanko, in Vlaanderen vooral bekend als schrijfster en vrouwenrechtenactiviste. De N-VA reikt deze prijs al voor de negende maal uit aan een nieuwe Vlaming met een bijzondere verdienste. “Jij herinnert ons eraan om onze vrijheid en onafhankelijkheid niet als evident te beschouwen, omdat velen er hard voor moeten knokken”, sprak Louis Ide, algemeen secretaris van de partij, bij het overhandigen van de Ebbenhouten Spoor.

arts wint Ebbenhouten Spoor

Dinsdag jongstleden reikte N-VA in het Vlaamse Parlement het derde Ebbenhouten Spoor uit aan dokter Nasser Nadjmi. De Vlaams-nationalistische partij onderscheidt hiermee een verdienstelijke nieuwe Vlaming.

Ebbenhouten Spoor

Nasser Nadjmi kreeg het Ebbenhouten Spoor. Met die prijs eert de N-VA een 'nieuwe' Vlaming die een bijdrage voor Vlaanderen leverde en die Vlaanderen verrijkt.
 

N-VA beloont chirurg Nadjmi

N-VA-Kortrijk heeft samen met senator Louis Ide het Ebbenhouten Spoor uitgereikt aan dokter Nasser Nadjmi. De Iraniër kwam jaren geleden met een studiebeurs naar Antwerpen. Inmiddels behoort hij tot de top op het gebied van mond-, kaak- en gezichtschirurgie. Met het Ebbenhouten Spoor beloont de N-VA een verdienstelijke nieuwe Vlaming.

Bokser Sugar Jackson krijgt integratieprijs

Zaterdag reikt N-VA-senator Louis Ide de tweede Ebbenhouten Spoor, naar analogie van de Ebbenhouten Schoen, uit aan Sugar Jackson (foto). De beste Belgische en Europese bokser van het moment wordt daarmee gekroond tot meest verdienstelijke «nieuwe» Vlaming.


De laureaat van dit jaar is afkomstig uit Ghana en kwam in 1997 naar Antwerpen. Hij won 25 van zijn 26 professionele kampen, is regerend Europees Kampioen in de weltercategorie en hoopt dat hij binnenkort voor de wereldtitel kan vechten.

Ebbenhouten spoor

De Iraanse chirurg Nasser Nadjmi heeft van de N-VA de Ebbenhouten Spoor gekregen. Met die trofee wil de partij elk jaar een "nieuwe Vlaming" eren die "een bijdrage leverde voor Vlaanderen en Vlaanderen verrijkt". Volgens N-VA-senator Louis Ide is Nasser Nadjmi "in tegenstelling tot wat tegenwoordig gangbaar is, ook niet vies om 'Vlaanderen' in de mond te nemen". Zou ook vreemd zijn voor een mondchirurg en expert in het opereren van aangeboren afwijkingen zoals een gespleten verhemelte.

Toonbeeld van integratie à la N-VA

Na een grappige Rwandese jurist en een goede Ghanese bokser, krijgt nu een invloedrijke Iraanse arts de N-VA-inburgeringstrofee.

Naar de boksmatch

N-VA maakt van de komkommertijd gebruik om kwistig prijzen uit te delen. De eerste gelukkige die in de bloemetjes wordt gezet is niemand minder dan Sugar Jackson, Europees kampioen boksen. Hij krijgt het 'Ebbenhouten Spoor' omdat N-VA-senator Louis Ide hem beschouwt als een toonbeeld van integratie. "Sporters van dit niveau lopen niet dik gezaaid in Vlaanderen", verklaart Ide. "In een tijd waarin sporters rolmodellen zijn, heeft hij bovendien een sociale functie." Op 12 juli wordt de bokskampioen in het streekmuseum in Kortrijk gekroond als meest verdienstelijke Vlaming.

N-VA en Sugar

Dat de N-VA iets heeft met suiker, weten we al sinds de ‘lepel suiker’ die Bart De Wever aan de Franstaligen wil geven. Ditmaal gaat het
over de prijs die N-VA-senator Louis Ide wil geven aan Sugar Jackson. De bokser krijgt de tweede ‘Ebbenhouten Spoor’, naar analogie
van de Ebbenhouten Schoen. Ide bekroont daarmee Jackson als ‘meest verdienstelijke nieuwe Vlaming’. Vorig jaar kreeg jurist
Gilbert Nyatanyi (‘Gilbertke’ uit Alles Kan Beter en In de Gloria) de prijs.

Inhoud syndiceren