Blikvanger

Uitreiking Ebbenhouten Spoort 2017

De Ebbenhouten Spoor gaat dit jaar naar de opiniemaakster en MR-politica Assita Kanko, in Vlaanderen vooral bekend als schrijfster en vrouwenrechtenactiviste. De N-VA reikt deze prijs al voor de negende maal uit aan een nieuwe Vlaming met een bijzondere verdienste. “Jij herinnert ons eraan om onze vrijheid en onafhankelijkheid niet als evident te beschouwen, omdat velen er hard voor moeten knokken”, sprak Louis Ide, algemeen secretaris van de partij, bij het overhandigen van de Ebbenhouten Spoor.

Louis Ide in Artsenkrant.

Louis Ide haalde de voorpagina van Artsenkrant in het kader van het KCE-rapport spoed. Men haalt er de kritiek van Louis aan dat het rapport niet wetenschappelijk gefundeerd is.

Afbeelding: 

Industrie des doods.

Louis Ide schreef een nieuwe column voor Tertio. Een column over de tradities van de vasten, het rouwproces en onze begrafeniscultuur. U kan het artikel hier lezen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding: 

Geen reden tot alarm. Louis Ide over TBC in Gazet van Antwerpen

Het geval van tuberculose in een Antwerpse school was voor sommigen reden om alarm te slaan. Kevin Vereecken en Louis Ide tonen aan dat dit niet nodig is.  U kan het artikel hier lezen.

 

 

Afbeelding: 

Columnist voor Tertio

Louis is nu, naast voor Knack.be, ook columnist voor Tertio.
U kan het opiniestuk hier lezen.

  

 

 

Afbeelding: 

Het grote gezondheidsdebat

Louis Ide ging voor Knack in debat met Maggie De Block en Paul Callewaert. 

U vindt het artikel hier in bijlage.
 
 
Afbeelding: 

Interview Louis Ide in Tertio

 Verandering vraagt tijd”  
Afbeelding: 

Sommelier Sepideh Sedaghatnia wint Ebbenhouten Spoor als rolmodel voor nieuwe Vlamingen

De Ebbenhouten Spoor 2015 gaat naar sommelier Sepideh Sedaghatnia. De N-VA kent die onderscheiding toe aan een verdienstelijke nieuwe Vlaming. “Iemand die bewijst dat een succesvolle integratie geen fabel is”, aldus Bart De Wever. “Iemand die door zijn of haar doen en laten een bijdrage levert aan Vlaanderen. Iemand die Vlaanderen verrijkt en zo een toonbeeld is voor álle Vlamingen.”

 

Afbeelding: 

Maak kennis met het nieuwe bestuur van de N-VA

De partijraad van de N-VA verkoos vandaag een nieuw partijbestuur en dagelijks bestuur. Sander Loones en Lies Jans werden verkozen tot eerste en tweede ondervoorzitter, Louis Ide tot algemeen secretaris. 

 

Afbeelding: 

Eerste werkdag voor Europarlementariërs

Gisteren was de eerste werkdag voor de nieuwe Europarlementsleden in Straatsburg. Zo ook voor arts en nieuwbakken Europarlementslid Louis Ide. Volg Louis en de andere N-VA collega's hier (VTM nieuws). 

25/05/2014: D-day - Vlaamse, federale en Europese verkiezingen!

24/05/2014: N-VA Familiedag (Planckendael)

Op zaterdag 24 mei blazen we een laatste keer verzamelen voor de ‘moeder aller verkiezingen’. Tijdens de slotmeeting van onze kiescampagne zal voorzitter Bart De Wever de finale puntjes op de i zetten.

 

22/05/2014: Ronde Tafel (Brugge)

17/05:2014: Politiek debat "Dag van de Huisarts" (Domus Medica)

De betaalbaarheid van de gezondheidszorg staat hoog op de politieke agenda.

 

15/05/2014: Opening Finse piste Denderleeuw

Op donderdag 15 mei 2014 om 19u zal senator Louis Ide de nieuwe Finse piste een Denderleeuw feestelijk openen (Walleken 12 - Denderleeuw). 

Inhoud syndiceren